Home Hardver Márciusban jön az iPhone 5SE?

A 9toMac nyomán írta meg a Verge, hogy elképzelhető, márciusban jön az Apple új, 4 inches modellje. Sokan várják már, hogy a cég a kisebb kijelzős vonalát is frissítse, az iPhone 5S volt az utolsó, kis képernyős készüléke. Azóta már kiadták az iPhone 6, és 6s modelleket is, tehát már 2 generációval túlhaladták az 5s-t. 

A pletykák szerint az Apple most az 5S-t frissítené fel az újabb hardverekkel, és adnák ki 5SE néven. A telefon megkapná az iPhone 6 nyolc megapixeles hátlapi, illete 1.2 megapixeles előlapi kameráját. Emellett belekerülne az A8 és M8 chip, és vele együtt az NFC támogatás is, így az új telefon is Apple Pay kompatibilis lenne. Külsőre az iPhone 5S-re hasonlítana a készülék, csak vékonyabb lenne, illetve a sarkokban az iPhone 6-hoz hasonlóan lenne lekerekítve. A telefon kijelzője nem lenne 3D touch-os, azonban valamilyen módon (longpress?) mégis támogatná a live fotókat.

Várakozások szerint tehát március-áprilisban lenne bemutatva az 5SE, ami kivezetné a 5S-t az Apple modelljei közül. A 4 hüvelykes telefonra már sok elképzelés volt, vártak már iPhone 6c-t is. Hivatalos információ egyelőre nincs, az is elképzelhető, hogy az Apple nem fog kiadni már ekkora méretű telefont, mennek tovább az iPhone 6 és 6 Plus méretekkel. Magam részéről egyébként sajnálnám, régóta várok egy új, 4 hüvelykes, frissített hardverű telefont.

 

Szólj hozzá