Home Hírek Google és az 1 milliárd dollár

A Google még mindig perben áll az Oracle-vel az Android, illetve egészen pontosan a Java miatt. A Oracle azt sérelmezi, hogy az Androidban használt Java után a Google semennyi pénzt nem fizet neki. A pereskedés során derült ki, pontosabban „kényszerítve lett” a Google, árulja el hogy kinek, mennyit fizet.

Így derült ki az is, hogy a Google évi 1 milliárd dollárt fizet az Apple-nek, hogy iOS-en alapértelmezett kereső legyen. 2013-ben már volt egyébként egy elemzés, ami pontosan ugyanezt az eredményt hozta ki, de most már hivatalosan is meg lettek erősítve a számok. A Googlenek, úgy látszik, még bőven megéri fizetni az iOS felhasználókért, akik nap mint nap telefonjukat használva az ő oldalukon keresztül keresnek. Az Apple pedig boldogan teszi zsebre a valószínűleg legkönnyebben megkeresett 1 milliárd dollárját évente.

Aki esetleg eddig nem tudta, a Beállítások / Safari részen lecserélheti a Google-t más keresőre, akár a teljesen anonim, és követéstől mentes DuckDuckGo-ra. Már csak az a kérdés, hogy miért tennénk ezt?

Google és az 1 milliárd dollár

A választási lehetőség adott, ki élt vele?

Szólj hozzá