Home Programok Jön a Firefox iOS-re is

A Firefox a legtöbb platformon már ott van, lásd desktop piac, Android, sőt saját operációs rendszerével magán a mobiltelefonokon és a tévén is). Az Apple piacterén azonban mindeddig nyoma sem volt a böngészőnek. Hamarosan azonban megváltozhat ez a helyzet is.

A Mozilla, a Firefox készítője ugyanis kiadta a böngésző előzetes (preview) változatát, ami sajnos egyelőre csak Új-Zélandon érhető el. A visszajelzésektől függően úgy várják, hogy a végleges, vagy legalábbis globális előzetes kiadás még idén megjelenhet.

Az iOS-os verzióban is megtalálhatóak a desktopról már jól ismert funkciók, mint például az intelligens keresés, vagy a Firefox fiók, aminek használatával az előzmények, jelszavak, de még a megnyitott böngészőtabok is szinkronizálva vannak az eszközeink között. A Firefoxnak persze komoly lemaradása van, hiszen a Chrome már jó ideje ott van az Apple telefonjain, illetve táblagépein, no meg persze ott van a gyári Safari is természetesen.

 ffxiosprev02  ffxiosprev01 ffxiosprev03

Akinek felkeltette az érdeklődését a Firefox iOS verziója, ezen a linken feliratkozhat, így időben értesülhet az újdonságokról, illetve hogy mely új régiókban érhető el az alkalmazás.

A Firefox iOS verziójához minimum iOS 8.0 szükséges, letölteni természetesen ingyen le lehet (már ha van új-zélandi fiókunk persze):

appstore

Hasonló cikkek

Szólj hozzá