Home Hírek Szinte korlátlan tárhely az Amazontól, fillerekért

Az Amazon igazán nagyot durrantott a héten. Bejelentette ugyanis az Amazon Cloud Drive-ot, amit már nemcsak prémium Amazon előfizetők használhatnak, és rendkívül alacsonyon áron érhető el.

A Cloud Drive két csomagban vásárolható meg: az Unlimited Photos nevű előfizetéssel elméletileg bármennyi képet feltölthetünk a felhőbe, illetve 5 GB tárhelyet kapunk a videóknak, és egyéb dokumentumoknak is. Mindez évi 11.99 dollárért. Az Unlimited Everything csomaggal – nevéből adódóan –  tényleg korlátok nélkül, bármilyen állományt feltölthetünk. Ennek azonban már jóval magasabb ára van, 59.99 dollárt kér érte a cég.

A szolgáltatás elérhető a kettő legnépszerűbb mobil platformra: iOS és Android, az asztali kliensek pedig Mac és Windows operációs rendszerre telepíthetőek. Mielőtt mindenki lemondaná a Dropbox és Google Drive előfizetését, fontos hozzátenni, hogy az Amazon Cloud Drive tényleg csak arra van – egyelőre – hogy feltöltsük a képet a felhőbe. Az asztali szoftver is csak ennyit tud, Dropbox szerű szinkronizációról, vagy megosztásásról, esetleg integrációról szó sincs. Minden egyéb funkció a webes oldalon érhető el. A Cloud Drive tehát egyelőre funkcióban szegény, árban jó. Arra tökéletes, hogy a telefonon készült képeket a felhőben tároljuk, és a saját fotó archivumokról is legyen egy extra biztonsági mentés.

Aki bizonytalan, annak jó hír, hogy három hónapig mindkét csomagot ingyen kipróbálhatjuk, ráérünk utána dönteni, hogy megéri-e fizetni érte, vagy másik szolgáltatást kellene inkább használni.

Mobilkliensek természetesen ingyenesen elérhetőek a megfelelő boltokból:

gplog

appstore

Szólj hozzá