Home Szoftver Megjelent az iOS 8.3 publikus bétája

A címet érdemes kiegészíteni annyival, hogy „elvileg”. Korábban már felbukkantak olyan találgatások, hogy az Apple az iOS következő frissítési verzióját nyilvános béta tesztelési lehetősséggel adja ki, mint ahogyan azt tette korábban az OS X esetében. És hogy miért elvileg? A hazai visszajelzések, és a saját tesztjeink szerint egyelőre nem érhető el az iOS bétája a publikus tesztelők számára.

A szifon.com-on azt írják, hogy nem feltétlen kell azonnal megjelenni a letöltési lehetőségnek a programba csatlakozás után azonnal, elképzelhető, hogy később aktiválódik. Ezt cáfolhatjuk, ugyanis egy korábban már publikus OS X bétára jelentkezett fiókkal is próbáltuk, és ott sem bukkant fel az iOS béta fül. Külföldön a publikus béta kapcsán azt is lehetett olvasni, hogy csak az első 100 ezer felhasználónak aktiválják ezt a lehetőséget, elképzelhető, hogy elérték ezt a limitet – már persze ha van ilyen.

A 8.3-as verzió főbb újdonságai a következők (beta1, beta2, beta3):

  • Apple Watch integráció
  • iMessage frissítés: most már szűrhetjük például, hogy csak az általunk ismert címekről fogadunk üzeneteket, a spam-et pedig a készülékről is könnyedén bejelenthetjük.
  • új nyelvek a Sirihez (magyar természetesen nincs közöttük)
  • sok új emoji karakter, új emoji billentyűzet, bőrszín opciók (azt a  mindenit!!!)
  • az iCloud fotótárat már nem béta néven említik
  • iBooks, Podcast app frissítés

Aki egyébként szeretne béta tesztelni, itt tud szerencsét próbálni: https://appleseed.apple.com/sp/betaprogram/welcome

Szólj hozzá