Home Programok Google Naptár iOS-re

A Google bár jó ideje terelgeti saját mobil operációs rendszerét, nem feledkezik meg az iOS felhasználóról, és népszerű alkalmazásait kiadja az Apple rendszerére is. (Ez persze fordítva elképzelhetetlen.) A Google-nek a keresőjénél is a felhasználók az értékek, és úgy látszik, az alkalmazásoknál is fontosabb a felhasználók száma az exkluzivitásnál.

A legújabb Google app, ami megérkezett iOS platformra, a Google Calender, azaz a webről és Androidról már jól ismert naptár. A naptár felülete egyébként elsőre furcsának hathat, mert a bejegyzéseket színes blokkokban találjuk, de könnyen megszokható, és informatív. Az app egyébként a Material Design elveket követi, így aki netán használja már például az Inboxot, annak nem lesznek szokatlanok a kontrollok. A Google mindig is híres volt arról, hogy jól össze tudja kapcsolni a szolgáltatásait, és ez itt sincs másképpen. A Gmail fiókunkból szépen ki tudja szívni a Calender a hotel foglalásokat, repjegyeket és hasonló eseményeket. Ezeknek persze idehaza kevesebb jelentősége van, de külfödön a repülés és a hotel szoba foglalás jóval hétköznapibb és gyakoribb művelet.

  googlecalender2googlecalender

Ami még hasznos, hogy természetesen több fiókot tud kezelni az alkalmazás egyszerre, így nem kell váltogatunk a naptárak között, egy helyen látunk mindent. A Google fiók mellett iCloud és Exchange naptárakkal is elbánik, így egy szavunk sem lehet a kompatibilitás miatt.

A Google Calender – természetesen – ingyenesen letölthető az App Storeból.

appstore

Hasonló cikkek

Szólj hozzá