Home Szoftver Saját ROM-on dolgozik a OnePlus

A OnePlus egészen különösen közelítette meg a telefongyártást, és a belépést erre a meglehetősen nagy piacra. A készülékeit az első időkben csak hosszú várólistával, és meghívóval lehetett megvásárolni. De úgy látszik, a dolog bejött, mert szépen lassan egyre nagyobb igényeket tudtak kielégíteni, és mostanra már sikerült oda is eljutniuk, hogy hamarosan állítólag megszűntek a várakozások, és “azonnal” lehet vásárolni a telefonokat.

A OnePlus One készülék egyébént hosszas tervezés után, nagy odafigyeléssel készült, és most hasonló energiát fordítanak egy saját ROM elkészítésébe. Ebből egyelőre a név van meg: OxygenOS, további információkat február 12-én csepegtetnek.

A függetlenedés célja egyébként egészen pontosan nem látható. Annak talán lehet köze a dologhoz, hogy a OnePlus és a Cyanogen Inc. (aki a készülék alap ROM-ját adja, és valószínűleg a legnépszerűbb androidos ROM) között volt kisebb összezördülés, nézeteltérés. Ez abból fakadt, hogy a Cyanogen Inc. minden előzmény nélkül bejelentette, hogy az indiai Micromax céggel szerződést írtak alá. Ez még nem lenne ok a búslakodásra, viszont állítólag emiatt az indiai OnePlus tulajdonosok támogatásával felhagy a cég, OTA frissítést ők nem kapnak. Sőt, egyes források szerint Indiában csak a Micromax Yu készülék kapja meg a Cyanogen Lollipop alapú változatát.

Szólj hozzá