Home Hardver Óriás telefonok és egy apróság a Xiaomi konyhájáról

Kínai telefonokat már jó ideje máshogy kezeljük, rég nem – feltétlen – a gagyi, olcsó kategóriás készülékekre kell gondolni, ami egy-egy aktuális csúcsmodellnek a koppintása. A Xiaomi mindig is jó minőségű, és jól kinéző készülékeket dobott piacra, ráadásul saját rendszerrel.

A most bemutatott Note és Note Pro telefonokkal a phablet kategóriákat támadják meg, és próbálnak kihasítani a tortából egy újabb szeletet.

Mi Note

Ahogy említettük, phablet kategóriájú telefonokról van szó, így a sima, és a Pro modell is 5.7 hüvelykes, terebélyesnek mondható kijelzőt kapott. A panel felbontása fullhd, a pixel sűrűség pedig 386 PPI, szóval erre panasz nem lehet. A központi egység egy Qualcomm Snapdragon 801 lapka, amely még 32 bites, de ettől függetlenül egy modern CPU. Négy Krait 400 mag található benne, amelyek 2.5Ghz-en működnek.

Az Android rendszer és programok memória éhségét a 3 GB RAM igyekszik kielégíteni. Belső tárhelyből 2 opció van, 16, illetve 64 GB. Se kisebb, se nagyobb, ráadásul micro SD kártya bővítési lehetőség is kimaradt. Hiába na, a szépségért és a lapos telefonért valahol áldozatot is kell hozni, hiszen a telefon mindösszesen 6.95 milliméter „vastag”.

xiaomi-mi-note-specs-features-1

Tegyük hozzá, egyre kevésbé jellemző, hogy több gigabájtnyi mp3-at hordozunk magunkkal, amikor jobbnál jobb zene streaming szolgáltatások vannak.

A Xiaomi a multimédia terén sem érte be az erős közepessel. A hátlapon egy SONY IMX214 kamera található, amely optikai képstabilizátort is kapott – és még ki sem lóg a hátlapból. Az előlapi kamera egy 4 megapixeles modell, de a HTC Ultrapixel modelljéhez hasonlóan itt is megnövelt pixelszámú eszközről van szó. A kép mellett a hang is a multimédia része, itt egy ESS ES9018 DAC dekódert érdemes megemlíteni, ami képes FLAC formátumú fájlok lejátszására is. (Akinek ez fontos, annak nyilván érdemes a nagyobb tárhelyű változatot választani.)

Mi Note Pro

A Pro verzióban már abszolút az élmezőnybe tartozó dolgokat találhatunk, a kijelző mérete még azonos, de a felbontása már nőtt, 2560×1440 pixelre, ami 515 bődületes PPI értéket jelent. A belső hardver is komolyabb, itt már egy 64 bites Snapdragon 810 található, ami a piacon jelenleg a legerősebb választás.

xiaomi-mi-note-pro

Itt összesen 8 mag van, 4 darab Cortex-A57, és 4 Cortex-A53. A CPU mellett említést érdemel még az Adreno 430-as GPU is. Hízott a RAM mérete is, már 4 GB LPDDR4-es RAM-ból gazdálkodhatunk. A érdekesség, hogy a Pro verzió jelenleg csak 64 GB-os tárhellyel érhető el.

Mi Box mini

Az apróság pedig tényleg apróság, egy apró Androidos sticket mutatott be a gyártó, ami alig nagyobb, mint egy mobiltöltő. A gyártó specifikációja szerint több mint 282 komponenst zsúfoltak bele az apró kockába.

xiaomi-mi-box-mini-6-710x710

Lássuk, mik is ezek:

  • Cortex-A7 quad-core 1.3GHz MTK8685A
  • 1 GB RAM
  • 4 GB ROM
  • dual band Wi-Fi 802.11n
  • Bluetooth 4.0

A fedélezeten az Android 4.4.2-es verzió hasít. A kis streaming box akár 1080p-s filmeket is képes lejátszani, és saját bluetooth távirányítóval érkezik. Ára mindösszesen 32 dollár.

Hasonló cikkek

Szólj hozzá