Home Programok Itt a Chrome Remote Desktop iOS-re

Talán kicsit nagy a képzavar a cím miatt. Chrome? Remote Desktop? Ráadásul még iOS? De gyorsan tisztázható az egész. Arról van szó, hogy a Google a napokban kiadta az iOS verzióját a Chrome Remote Desktop alkalmazásból, ami Android-on már tavaly óta elérhető.

A Chrome úgy jön a képbe, hogy a Googlenek természetesen szüksége van egy alkalmazásra is, ami a gépünkön fut, hogy tudjunk rá kapcsolódni, ez pedig a Chrome lesz. A használata nem bonyolult, minden eszközre (PC vagy Mac) amit irányítani szeretnénk, le kell tölteni a Chrome Remote Desktop alkalmazást a Chrome App Store-ból, majd követni az instrukciókat. A telepítés végén engedélyezni kell a távoli kapcsolódás lehetőséget a géphez, és megadni egy 6 jegyű PIN-t is.

Ha a számítógépünk kész, már csak le kell tölteni iPad vagy iPhone készülékünkre az app-ot, bejelentkezni ugyanazzal a Google fiókkal, amit a PC-n vagy a Mac-en használunk, és máris látni fogjuk a társított számítógépeket. A kapcsolódáshoz az előzőleg megadott PIN-re szükségünk lesz.

Ingyenes letöltés:

appstore

Hasonló cikkek

Szólj hozzá