Home Szoftver CyanogenMod már Android One készülékekre is

A Google az Android One platformmal a következő pár millió felhasználót akarta elérni. Olcsó, de még vállalható minőségű készülékek, naprakész szoftverrel. Ez sokáig álomként hangzott, de végül valóság lett – még ha picit drágább is lett végül.

Akik ilyen készüléket tudhatnak magukénak, azok most még inkább dörzsölhetik a tenyerüket, hiszen most már választási lehetőségük is van operációs rendszer terén, hiszen a CyanogenMod immár hivatalosan is támogatja az Android One készülékcsaládot. Jelenleg a  CyanogenMod 11-es verziója érhető el ezekre a készülékekre – ez még a Kitkat-es Androidra épül, de a fejlesztők már dolgoznak a friss, Lollipop alapú CyanogenMod 12-esen is.

A bejelentés azért is nagy jelentőségű, mert az Android One lett az első MTK alapú készülékcsalád, amit hivatalosan is támogat a CyanogenMod fejlesztői csapata. A három Android One telefon egyébként egy variánst kap a ROM-ból, ami a sprout kódnévre hallgat.  A ROM egyébként még nightly fázisban van, azaz ez nem a stabil, végleges kiadás, a fejlesztők még dolgoznak rajta, és minden héten újabb javított kiadás lát belőle napvilágot.

A ROM-ok itt érhetőek el: http://download.cyanogenmod.org/?device=sprout

Szólj hozzá