Home Hardver Itt a Nokia androids táblagépe, az N1

A Nokia fogta magát, és készített egy olyan táblagépet, ami igazán nagyot üthet a táblagépek piacán. Az N1-et az első hírek szerint agresszív árazással indítják útnak, amit felső kategóriás hardverrel, és friss (Android Lollipop) szoftverrel kombinálnak. Kell ennél jobb, több?

A 7.9 hüvelykes kijelző alatt egy 64 bites, négymagos, 2.3 GHz-en pörgő Intel Z3580 processzor található, grafikus egysége pedig a PowerVR G6430. Memóriából 2 GB LPDDR3 RAM-ot kapott, ami szintén garancia arra, hogy könnyedén mozgassa a legújabb Android 5.0-ás szoftvert a táblagép. Beépített tárhelye 32GB, ebből természetesen pár GB-ot lecsíp a rendszer, de még bőven marad hely játékoknak, zenének vagy éppen filmeknek. A készülék kijelzője 4:3-as arányú és 2048×1536 pixel felbontásra képes. Az IPS panelt Gorilla® glass 3 védi a karcolásoktól. Hátul 8, míg elöl 5 megapixeles kamerát találunk. Az alumínium borítású táblagép igazán karcsú, mindösszesen 6.9 mm „vastag”. Mindezek mellett még találtak helyet a mérnökök egy jókora 5,300 mAh-ás akkumulátornak is.

nokia_n1_03_tech2

A gyári Android-ra felkerült egyébként a korábban már bemutatott Nokia saját launchere, a Nokia Z. A készülék Kínában rajtol el jövő év elején, később pedig Oroszországban, majd pedig Európában lesz kapható, bizonyos helyeken, 250 dolláros áron. További részletek a termék weboldalán: http://n1.nokia.com/

Szólj hozzá