Home Programok Megjelent a PasswordBox iOS 8 verziója

Habár a 1Password ingyenessége sok másik jelszómenedzsment appot elhomályosított, azért érdemes megemlékezni a többiekről is. A PasswordBox egy jó alternatíva, főleg azoknak, akik kevés oldalt akarnak első körben kezelni, hiszen 25 jelszót ingyenesen tárolhatunk és szinkronizálhatunk az alkalmazással.

Az iOS 8 két régóta várt újítását a PasswordBox is támogatja a friss verziójával. Ezek a Touch ID megnyitása a külső fejlesztők számára, illetve a Safari Extension megjelenése. Ez utóbbinak hála használhatjuk a Safarit is a szokásos böngészésre, a jelszavakat pedig tárolhatjuk a PasswordBox-ban. A formokat az alkalmazás képes a Safariban is kitölteni az elmentett adatokkal.

A használata nagyon egyszerű. Miután letöltöttük az alkalmazás legfrissebb verzióját, már a Safariban elérhetőnek kell lenni a PasswordBox kapcsolatnak. Menjünk a Safariban egy oldalra, majd a képernyő alsó sávjában lévő Megosztás gombra.

A felugró menüben scrollozzunk jobbra, és a Tovább / More alatt felugró menüben aktiváljuk a PasswordBox-ot.

 passwordbox passwordbox2 passwordbox3

A Safari integráció 3 képben

Ha ezentúl egy olyan oldalra megyünk, amihez tartozik elmentett jelszó a PasswordBox-ban, elég csak alul a Megosztás / Send részen az immár azonnal elérhető PasswordBox-ot választani, és az alkalmazás beírja az elmentett adatokat. Ha akarjuk természetesen PIN kóddal, vagy akár Touch ID-val levédhetjük a hozzáférést az adatainkhoz, így ha más kezébe kerül a telefonunk, a jelszavainkhoz nem fog hozzáférni.

Letöltés:

appstore

Hasonló cikkek

Szólj hozzá