Home Hírek Nagy tech cégek szeretnék megszerezni a Cyanogent

A “The Information” weboldal hírei szerint olyan tech óriások környékezték meg a Cyanogent, mint például a Yahoo, a Microsoft, az Amazon illetve a Samsung. A Cyanogen készíti a talán legnépszerűbb közösségi ROM-ot a CyanogenMod-ot, ami korábban csak egyszerű hobbi projekt volt, mára azonban már több milliós cég és tőke áll mögötte, emelett rengeteg felhasználó telefonján van ott. A tavalyi év végén a cég több mint 20 millió dolláros támogatáshoz jutott – részben kínai befektetőknek hála.

A felvásárlási szándékokról, ajánlatokról és egyáltalán arról, hogy mi lenne a CyanogenMod sorsa ha felvásárolná bárki, egyelőre persze semmit nem tudni. Az viszont biztos, hogy a Cyanogen a napokban a Microsoft vezetőjével, Satya Nadellával is leült tárgyalni. A Yahoo kivételével minden érdeklődőnek van saját készüléke, és operációs rendszere is, csak egyik sem olyan népszerű, amennyire szeretnék. Ki tudja, talán pár év, és a Microsoft készülékein is CyanogenMod fut? Vagy az Amazon cseréli le saját Android forkját egy népszerűbb ROM-ra? Reméljük hamarosan kiderül mi lesz a népszerű ROM sorsa.

1 hozzászólás to this post
  1. Amennyiben az MS-hez kerülne a Cyanogen, nehogy az legyen a sorsa, mint a Nokia-nak, hogy megszűnik létezni! Mert eddig mindenből az lett, megvette a csodás MS, és megszűnt létezni adott termék, vagy szolgáltatás, az MS nem tud mást, csak felvásárolni mindenkit, és azt megstzüntetni, de újat feltalálni az nem…

Szólj hozzá