Home Hírek Öt népszerű magyar Android applikáció

Egyre több magyar piacra szánt Android applikáció születik magyar fejlesztők jóvoltából. Örvendetes a fejlődés, hiszen nem csak mennyiségbeli, hanem minőségbeli fejlődésről is beszélhetünk. Bemutatunk öt magyar vonatkozású Android applikációt, amelyek inspirálók lehetnek a jövő fejlesztői számára.

ParkolóÓra
A ParkolóÓra egy ingyenesen letölthető és használható Android alkalmazás, amely nagyban megkönnyíti az SMS-alapú parkolás megfizetést. Meghatározza, melyik parkolási zónában tartózkodik a felhasználó, ilyen módon másodpercek alatt elküldhető az SMS a korábban beállított rendszám és szolgáltató alapján. Mindeközben folyamatosan nyomon követhető a parkolás költsége.

Elsősorban ingyenességének köszönhetően – csupán egy szolid reklámok kell elviselni használat közben – a ParkolóÓra az egyik legnépszerűbb magyar applikáció.

BpMenetrend
A közlekedéshez köthető Android alkalmazások sorából nem maradhat ki a BpMenetrend sem. Az applikáció tartalmazza a BKV járatainak indulási időpontjait, végállomásait és megállóit.

A BpMenetrend nagy erőssége a felhasználóbarát és egyszerű felület. A számunkra fontos járatokat külön elmenthetjük, járatszám keresőt használhatunk, figyelemmel kísérhetjük az indulásig hátralévő időt és még sok egyéb extra funkciót használhatunk.

Magyar újságok
Mivel kezdi az ember a napját? Átnyálazza a napi sajtót. Ebben segít a nem túl ötletes, de annál leíróbb nevű Magyar újságok applikáció. Számos sajtótermék írásait gyűjti össze, helyet kap többek között a HVG, Népszabadság, Blikk, Magyar Nemzet, Napi Gazdaság, Heti Válasz stb.

Az applikáció ötlete egyszerű és nagyszerű, a kivitelezés enyhén puritán, alkalmanként lefagyhat.

Igazi keresztrejtvény
Az Igazi keresztrejtvény egy rendkívül felhasználóbarát magyar nyelvű Android alkalmazás. Ezentúl a keresztrejtvények szerelmeseinek sem kell újságot cipelniük magukkal, elég előhúzni a zsebből az okosmobilt.

A felhasználói játékfelület könnyedén nagyítható, görgethető, törölhető, javítható, ennek köszönhetően a papír alapú újságokban megszokott kényelemmel találkozhatunk.

Kétkerék
A Kétkerék névre keresztelt Android alkalmazás a magyar biciklisek kedvence. Az applikáció elsődleges funkciója az útvonaltervezés, de emellett számos hasznos kiegészítő funkcióval is bír; lehetséges a tervezett és rögzített útvonalak közösségi megosztása, útvonalak keresése, sebességmérés, iránytű navigáció, tervezett átlagsebesség beállítása, stb.

A Kétkerék alkalmazás a Google Maps és a MapQuest Directions útvonaltervező rendszerét alkalmazza.

Rajtad a sor!

Ma már mindenki számára elérhetőek az alkalmazás készítéssel kapcsolatos irodalmak és képzések. Csak a kreativitásodon és az elszántságodon múlik, hogy képes vagy-e megismételni vagy túlszárnyalni a fent említett alkalmazások sikerét.

(x)

Szólj hozzá