Home Hírek Megjelent az iOS 8 ötödik béta verziója

Az Apple tegnap kiadta az iOS 8 legújabb, szám szerint ötödik béta verzióját. Ebben semmi meglepő nincs, nagyjából ekkorra várták az emberek, elég jól tartja a cég a szokásos ütemtervét. iOS 8 beta4-ről OTA segítségével is frissíthetünk, akinek régebbi van még fent, az pedig iITunes-t használva tudja feltenni a készülékére az új rendszert. Éles, mindennapi használata még mindig nem javasolt „hétköznapi” emberek számára, hiszen mégis csak egy béta szoftverről beszélünk.

Újdonságok:

  1. Új beállítások az iCloud-fotókönyvtár kapcsán: mostantól megadhatjuk, hogy a készített képeinkből az eredetieket tárolja-e a készülék, vagy az eredetiek csak az iCloudban, a készüléken pedig arra optimalizált, és így kevesebb tárhelyet felhasználó képek legyenek.
  2. Frissültek az iCloud és a benne lévő egyéb beállítások ikonjai is
  3. Az iOS 8 egyik nagy újdonsága, az Egészség app is új funkcióval gazdagodott: beállítható, hogy az orvosi azonosítónk a készülék zárolt állapotában elérhető legyen-e vagy sem. Nyilván vészhelyzet esetén jön jól. Ezenkívül a szoftverben található adatok már exportálhatóak is.
  4. Új “SMS Relay” opció az üzenetekhez: ha a Handoff featuret használjuk, és egy másik eszközről szeretnék sms-t küldni a telefon segítségével.

Szólj hozzá