Home Hírek Megelőzte az Android az iOS-t

Persze hatásvadász a cím, és valószínűleg oda-vissza lehetne írni egy rakás cikket, hogy melyik rendszer miben jobb, kinek mennyi és milyen felhasználója van, vagy hogy mekkora a platform töredezettsége. Egy biztos, a netmarketshare friss felmérése szerint az Android élete során most először került az Apple iOS operációs rendszere elé, a globális használati statisztika alapján.

Ehhez az kellett, hogy az iOS a két héttel ezelőtti eredményéből veszítsen (45.61%-ből lett 44.19%), az Android pedig tovább meneteljen előre (43.75%-ről 44.62%-ra).  Ez persze nem meglepő tendencia. Az iOS részesedése az idei mérések alkalmával egy kivételtől eltekintve folyamatosan esett, az év eleje óta közel 10 százalékot. Az Android pedig botlás nélkül megy előre, és szinte pontosan annyit nőtt, amennyit az iOS veszített.

android-vs-ios2

Aki odavan a számokért, klikk a képre, és nagyobb méretben láthatja

Persze mások is vannak még a piacon, említést még a Microsoft Windows Phone rendszere érdemel, amely foggal-körömmel harcol, de igazán nagy részesedést még nem sikerült elérnie. Már persze az is nagy eredmény, hogy az év elején mért 0.5%-ről sikerült 2.5% százalék közelébe tornászia magát. Még mindig távol van a piac két óriásától, de érzek én elég elszántságot és pénzt a Microsoftnál, hogy idővel lesz ez még jobb is.

Jegyezzük meg, hogy az eltelt időszakban számtalan új Android zászlóshajó megjelent, mint például a Galaxy S5, vagy az LG G3, az Apple új készülékét pedig legelőbb idén őszre várják. Szóval nem kell még temetni az iOS-t sem, ha ősszel nagy dobás lesz az új iPhone (várhatóan az lesz), egész biztosan kicsit átrendezi a számokat.

(a főkép innen származik http://www.webdesignerdepot.com/2013/05/ios-vs-android/)

 

Szólj hozzá