Home Programok Ébredés elegánsan – Wake

(iOS) Az ébredés sokaknak kritikus és fájdalmas pontja a napnak. Időre felkelni nem egyszerű, és nem is mindig jó. Vannak olyan alkalmazások, amelyek figyelik az alvásunkat, és megpróbálnak akkor felkelteni, amikor a legéberebbek vagyunk. Nos, a Wake NEM ilyen, inkább csak egy szépen kidolgozott ébresztőóra. A felülete viszont tényleg olyan jól sikerült, hogy nehéz elmenni mellette.

A Wake felülete elsőre kicsit túl egyszerűnek is tűnik, hiszen alig látunk benne valamit, de ne aggódjunk, mindent elő lehet hozni a megfelelő irányú swipe segítségével. Erről pedig az első indításnál lévő Bemutató gondoskodik is. Érdemes rászánni azt az 1-2 percet, hamar meg lehet tanulni a trükköket. Jó hír, hogy van magyar lokalizáció is az alkalmazásban, így nem kell idegen nyelven keresni a beállításokat. (A fontkészletben mondjuk a hosszú ő hiányzik, de ez legyen a legnagyobb gond.)

wake1

Az app indulásakor láthatjuk, hogy központi helyen van az idő megjelenítése. A körülette lévő korong segítségével tudunk ébresztési időt beállítani. Ha nem csak perceket akarunk léptetni, koppintsunk az órára. Amikor az idő beállításával megvagyunk, alul tudjuk testreszabni az aktuális ébresztést . Beállíthatjuk az ébresztési hangot (van pár darab ingyen, 4 darabot ki tudunk „unlockolni” az app használatával és social média megosztásokkal, a többiért azonban fizetni kell), és természetesen az ismétlési napokat is.

wake3

A Wake egyik legérdekesebb tulajdonsága, hogy azt is megadhatjuk, hogyan szeretnénk leállítani az ébresztést – ez temperamentum és emberfüggő lehet:

  • rácsapunk a telefonra/vagy lefelé fordítjuk (visszahozva a régi lecsapós vekkerek hangulatát)
  • a telefon rázásával (nehezen ébredőknek ideális)
  • suhintással

A risztások megjelenítéséhez, szerkesztéshez lefelé swipe-oljunk, ekkor fent megjelennek a már beállított időpontok. Kikapcsolásához csak a kis ébresztést lefelé kell húzni, a törléséhez pedig nyomjuk csak hosszan.

wake2

A főbeállításokat balra suhintva érjük el. Itt ki / be tudjuk kapcsolni például a rezgést, vagy az akkumulátor megjelenítését a képernyőn. A szundi idejét is testre tudjuk szabni, ha valakinek az alapértelmezett 10 perc nem megfelelő.

Az éjszakai mód aktiválásához jobbra kell suhintani, itt a fényerőt pedig fel – le huzogatással tudjuk beállítani.

Aki kedvet kapott, ne habozzon, ma ingyenes még pár óráig az alkalmazás!

appstore

Hasonló cikkek

Szólj hozzá