Home Egyéb Frissült a Lenovo A850

A Lenovo, mint márkanév, itthon is egyre jobban ismertebb, már nemcsak a laptopok, hanem a mobiltelefonok körében is. A cég elve egyszerű: alacsony áron jó minőségű és megfelelő felszereltségű telefont adnak. Plusz előny számukra, hogy a kevésbé ismert gyártókkal ellentétben a ThinkPad márka felvásárlása óta abszolút az elit gyártók közé tartoznak.

Legújabb sikervárományos termék a Lenovo A850+. A készülék előlapját uralja a 5.5 hüvelykes kijelző, amely már napjainkban nem tekinthető „óriási újdonságnak”, de minden esetre tekintélyt parancsoló. A panel technológiája a jobbik fajta, IPS, felbontása viszont meglehetősen vérszegényre sikeredett, mindössze 960 x 540 pixel. A nagyobb dpi-hez szokott felhasználókat így ez talán elrémisztheti a készüléktől, de akit eddig nem vonzott be a retina világ, annak bőven megfelelő. A kijelző alatt kapacitív androidos gombokat találunk, felette pedig a videótelefonálásért felelős előlapi kamera ül, amely 3 megapixeles felbontásra képes. Természetesen van a hátlapon is kamera, de túl sokkal többet nem tud az sem, 5 megapixeles, és full hd felbontásban képes videót rögzíteni. A képminőség várhatóan nem lesz természetesen a legjobb, de ár / teljesítményben még mindig jók vagyunk.

a850

A készülék borítása alatt a MediaTek MT6592M egysége található, amiben nem kevesebb mint 8, 1,4 GHz-es frekvencián dolgozó Cortex-A7 processzor található. A CPU mellett egy Mali-450MP4 grafikus processzor és 1 GB RAM felelős azért, hogy az operációs rendszer és az általa futtatott játékok akadás mentesen működjenek. Beépített belső tárhelye csupán 4GB, ami manapság nem sok mindenre elég, viszont szerencsére microSD kártyával bővíthető a telefon tárhelye. A manapság kiadott androidos appok nagy része pedig képes az SD kártyára települni, így nem kell attól félnünk, hogy hamar elfogy a tárhely.

A telefon a külvilággal a szokásos módokon tud kapcsolódni, úgy mint 802.11 b/g/n Wi-Fi, Bluetooth modul, az igen hasznos FM rádió, illetve az A-GPS vevő a navigációhoz. A telefonon az Andriod már meglehetősen korosnak számító 4.2-es verziója található, de számíthatunk arra, hogy a népszerűsége miatt hamar megjelennek az egyedi, saját készítésű – valószínűleg frissebb – ROM-ok. A telefon Kínában átszámítva 160 dollárért kerül a boltok polcaira, amivel a következő hónapok egyik sláger terméke lehet.

Hasonló cikkek
0 4905

0 1665

Szólj hozzá