Home Játékok Dübörög a 2048-as láz

Aki az elmúlt napokat átaludta volna, annak szól ez a post. Az idei év eddigi legaddiktívabb játéka a 2048. Hogy népszerűségében a Flappy Birds-öt le tudja-e nyomni, azt nem tudjuk, de legalább annyi verziója már biztos készült a játéknak pár nap alatt.

A 2048 című logikai játékot Gabriele Cirulli egy fiatal fejlesztő készítette, az 1024 nevű játékot továbbgondolva. Feladatunk az, hogy egy 4×4 hálón tologassunk számokat (2 hatványait) mégpedig úgy, hogy végül kiadják a bűvös 2048-at. Mozgatáskor az egész hálót mozgatjuk (4 irányban: fel, le, jobbra és balra), és ekkor az egymás mellett található azonos számok összeadódnak. A játék elsőre könnyűnek tűnik, de nem az. Viszont rendkívül szórakoztató, és egy fokkal jobban pörgeti az agyat, mint a Flappy Birds.

Gabriele egyébként nem rejti véka alá a játék forrását, a teljes állomány elérhető GitHub-on, így ennek köszönhetően hamar megjelentek a különböző klónok, ahol magyar politikusoktól kezdve kutyákon át újságírókkal is játszhatunk. A játék böngészőben futtatható, érintőképernyős eszközökre optimalizált:

http://gabrielecirulli.github.io/2048/

Akit esetleg zavar a böngészőben való játszadozás, természetesen minden népszerűbb platformon megtalálja a portolt verziót. Letöltésnél, keresgélésnél figyeljünk oda az értékelésekre és visszajelzésekre, nehogy egy olyan verziót szedjünk le, ami esetleg silány minőségű, és csak meg akarja lovagolni a játék által keltett hullámot.

iOS: https://itunes.apple.com/us/app/2048/id840919914?mt=8

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.estoty.game2048 (ha ez éppen nem tetszik, van egy tucat másik)

Windows Phone: http://www.windowsphone.com/en-us/store/app/2048/50ac7cfd-b163-4e8b-9ff9-5fe3e0e8d00e (itt is van rengeteg alternatíva)

 

Szólj hozzá