Home Programok Readit, egy kellemes Reddit kliens Windows Phone-ra

Nemrégiben frissült a Readit nevű Reddit kliens, így jó alkalom ez arra, hogy megnézzük, mit is tud az alkalmazás. Aki nem tudná, hogy mi a Reddit, annak megpróbáljuk pár mondatban elmagyarázni. Alapvetően egy közösségi oldal (nem az ismerlek, nem ismerlek formában). Tartalmat küldhetnek be a felhasználók, legyen az komment, cikk, vagy egyszerű szöveg, amelyre aztán a felhasználók reagálnak. Az egész Reddit tartalma nagyon alaposan fel van osztva különböző „board”-okra, vagyis témákra. Így mindenki megtalálhatja a magának megfelelőt, az őt érdeklő tartalmat. A felhasználók aktivitása és szavazása alapján pedig maguk a tartalmak és kommentek is rangsorolódnak. A Reddit tehát egy óriási bánya, ahonnan néha kincsek kerülnek elő, csak nehéz megtalálni őket. Ezért tud hasznos lenni egy mobilalkalmazás, amivel követhetjük a friss és minket érdeklő tartalmakat.

A kliens indítása után már láthatjuk a népszerű témákat, de természetesen be is léphetünk az alkalmazásba a Reddit-es fiókunkkal, és a normális használathoz ez ajánlott is. Egyszerre több felhasználói fiókot is támogat az app. A főképernyőn láthatjuk azokat a témákat, amelyre fel vagyunk iratkozva a Reddit oldalán. Jobbra találhatjuk azokat a funkciókat, amelyek leginkább a profilunkhoz tartoznak, illetve itt tudjuk testreszabni az alkalmazást.

 readit2  readit1

Az egyes témákat hasonló felosztásban böngészhetjük, mint magán a Reddit oldalán, azaz külön van Hot, New, Top és Rising szerinti rendezhetőség. A képes postoknál megtalálható az előnézet (ez egyébként kikapcsolható), az albumok és gif képet tartalmazó postok is külön jelölve vannak.

Lássuk az app további főbb funkciót (egyes funkciók csak Windows Phone 8 alatt érhetőek el, ezt vegyétek figyelembe):

  • Élő csempe támogatás
  • Lock Screen Backgrounds
  • Lock Screen Notifications
  • Toast Notifications
  • Swipe navigáció támogatása
  • teljes Imgur integráció Album nézettel is (a legtöbb képet erre a képmegosztó oldalra töltenek fel a felhasználók)

A nemrégiben kiadott 1.4 és 1.5-ös verziókban sok hibát javítottak az előzőhöz képest, így például azt az idegesítő és szó szerint égető problémát is, hogy az alkalmazás nagyon terhelte a telefon processzorát, így igen hamar le tudta szívni az akkumulátort, és a telefon is felmelegedett a kelleténél jobban.

A Readit fizetős, viszont csak 1.99 dollárba kerül, ennyi pénzt szerintem simán megér, ha valaki sokat olvassa a Reddit oldalait. Ráadásul van próbaverzió, így könnyen el tudjuk dönteni, hogy kell-e nekünk a fizetős verzió.

Végül pár hasznos Reddit oldal, Windows témában:

windows-phone-store

Hasonló cikkek

Szólj hozzá