Home Hírek Megjelent a Facebook Messenger Windows Phone-ra

Egyik kezével ad a Facebook, a másikkal elvesz. Pár napja jött ugyanis a hír, hogy a cég beszünteti az önálló, Windowson futó üzenetküldő alkalmazását. A programot már jó ideje nem is lehetett letölteni, de nemrégiben, akik még használták, figyelmeztetést kaptak, hogy a szoftver meg fog szűnni. Most pedig itt a jó hír, hogy a Windows Phone-ra szánt Messenger viszont elkészült, és aki a legújabb verziójú windows mobil operációs rendszerrel rendelkezik, az már használhatja is.

A WP8-as appra sokat kellett várni, hiszen a többi fontosabb platformon (iOS, Android) már jó ideje jelen van a Facebook Messenger. Az appot az idei MWC-n jelentették be, és sokat nem is kellett várni arra, hogy letölthető legyen.

 facebook_messenger-2  facebook_messenger

A Messenger pontosan azt tudja, amit elvárhatunk tőle: üzenetet küldhetünk ismerőseinknek. A sima szöveges üzenetek mellett természetesen képeket és „matricákat” is megoszthatunk barátainkkal. Az ismerősök listájánál, ahogy azt más platformokon már megszokhatták a felhasználók, a program jelzi, hogy ki honnan van bejelentkezve, a Facebook.com-ot használja, vagy éppen az önálló Messenger alkalmazást. Az extrák sorát bővíti a csoportos üzenetküldés lehetősége.

Az egyetlen negatív, amit jelenleg el tudunk mondani, hogy a WP 7.x-es ágat már nem támogatja a Facebook, így aki korosabb Windows Phone-nal rendelkezik, erről az alkalmazásról is kénytelen lemondani.

windows-phone-store

1 hozzászólás to this post
  1. Kb. fél napot volt fent nálam 920-ason. Először is nincs chathead-feature, ami már alapból értelmetlenné teszi a Messenger használatát, hisz azt a funkcionalitást, amit ez az új app ad, azt kb. az alap FB-app is tudja. Sőt, ott egy Live Tile-on látom az összes aktivitást (üzenet, komment, akármi). Ami újabb ellenérv a Messenger ellen, az az, hogy fektetett mód (s így nagyméretű billentyűzet) nincs (még), míg az FB-appnál ez ugye nem jelent problémát.
    Szal én amilyen lelkesen leszedtem, amikor láttam, hogy már kidobták, ugyanolyan vehemenciával le is töröltem. Reszeljenek még rajta, mert ez így sovány. Főleg az Androidos változathoz képest.

Szólj hozzá