Home Hardver Tizen fut a Samsung új okosóráin

Meglepő váltást eszközölt a Samsung okosóráinak második generációján. A Galaxy Gear nem ütött akkorát, mint ahogy az okosóra-fanok várták. A Gear használata körülményes volt, kevés Samsung telefont támogatott, rövid ideig bírta töltés nélkül, ráadásul igencsak borsos áron volt kapható. Vajon a második generációban minden hibát ki tudott javítani a Samsung?

Az első nagy változás, hogy az órákon nem a megszokott Android, hanem a Samsung saját rendszere, a Tizen kapott helyet. Emiatt a Galaxy márkanév el is tűnt a Gear elől. A cég mindjárt két modellt is bemutatott: a sima Gear 2-t, illetve a Gear 2 Neot. Utóbbi csak annyiban tér el a másiktól, hogy kihagyták a kamerát belőle. Várhatóan emiatt valamennyivel olcsóbb is lesz.

A készülék kicsit karcsúbb lett, de alapvetően sokat nem változott hardveresen. Mindkét modellben 1.63 colos kijelzőt találunk, amelynek felbontása 320×320 pixel. A pici házban 1Ghz-es processzor és 512MB RAM található, ezek gondoskodnak arról, hogy a Tizen – zökkenőmentesen – fusson. Az óra tárhelye 4GB, ebből valószínűleg az operációs rendszer által elfoglalt hely még lejön, de nem gyakori, hogy full-hd filmeket szállítunk a karunkra szíjazva. Mindkét óra IP67 tanúsítványt kapott, azaz mérsékelten por és vízállóak. Akkumulátoruk mérete csökkent, ám a Samsung állítása szerint ez az üzemidőn nem rontott, sőt, az új rendszernek hála az óra kétszer tovább bírja, mint elődje. Az első hírek szerint tavasz vége – nyár eleje körül lesznek megvásárolhatóak a dél-koreai cég új órái.

Szólj hozzá