Home Programok Médialejátszó irányítás FireFox OS segítségével

Ahogy egyre népszerűbb a platform, és egyre hosszabb ideje van jelen, szép lassan megjelennek olyan alkalmazások is, amelyek nem feltétlen mainstreamek, de mégis hiánypótlónak nevezhetőek, főleg a geek-ek körében. Ilyen alkalmazás például a Media Remote is, amelynek segítségével a számítógépünkön futó médialejátszó szoftvert tudjuk kezelni anélkül, hogy fel kellene állni a kanapéról. Annak, aki a számítógépről néz filmet vagy sorozatot, igen hasznos lehet.

MediaRemoteFirefoxOS-1

A Media Remote használatához a saját gépünkre fel kell telepíteni a segédszervert, illetve a hozzá szükséges .NET keretrendszert (utóbbi már lehet ,fent is van). Ha mindezzel megvagyunk, akkor érdemes magára a telefonra letölteni a klienst. A telefonnak és a számítógépnek egy hálózaton kell lennie. A PC-n még a portot beállíthatjuk, a Firefox OS készüléken pedig meg kell adunk a szerveren látható ip címet, porto,t illetve kiválaszthatjuk, melyik médialejátszó alkalmazást használjuk.

 A Media Remote a népszerűbb médialejátszókat ismeri, így legtöbben valószínűleg megtalálják a saját kedvenc szoftverüket, aki esetleg mást használt eddig, annak érdemes próbát tennie a következők valamelyikével (saját tippünk a VLC):

  • Windows Media Player
  • iTunes
  • Media Player Classic
  • VLC Media Player
  • Winamp

Ha sikeres a kapcsolat, akkor nincs más dolgunk, mint hátradőlni és élvezni, hogy a telefonunkkal a kezünkben tudjuk vezérelni a számítógépünkön futó lejátszót.

Letöltések:

Firefox OS app:

firefox_marketplace

Hasonló cikkek

Szólj hozzá