Home Hírek Eladja a Google a Motorolát

Számunkra váratlanul jött a hír, hogy a Google eladja a Motorolát a kínai Lenovo-nak, potom 2.9 milliárd dollárért. A Google egyébként több mint 12 milliárdért vásárolta meg két éve a Motorola Mobilityt.

motorola

Persze a cégnek nem ment el az esze, az ár azért „csak” ennyi, mert a Motorola vásárlásakor megszerzett szabadalmak nagy részét magánál tartja (elemzők szerint maga a felvásárlás is lényegében erre ment ki), illetve az „Advanced Technology and Projects” is marad a keresőóriásnál. Utóbbi részleg foglakozik egyébként a korábban már említett phoneblock koncepció megvalósításával is.

A Lenovo egyébként nem új fiú az androidos telefonok terén. Egészen pontosan a Samsung és az Apple után ők a harmadik legnagyobb mobiltelefon gyártók, csak éppen Európában nem árulják közvetlenül a készülékeiket (viszont a kínai rendelős oldalak segítségével természetesen a hazai felhasználók is megismerték és sokan meg is vásárolták őket). A Motorola megvételével a Lenovo megerősítette a helyét az androidos gyártók között, ahogy tette például az IBM Thinkpad márka átvételekor a laptopok piacán.

Szólj hozzá