Home Játékok Gyorshír: megjelent a GTA San Andreas Windows Phone-ra

Megjelent végre a Rockstar tavaly már beharangozott játékának Windows Phone-os verziója. Sajnos teljes mellszélességgel nem lelkesedhetünk, mert vannak bosszantó „apróságok” az alkalmazásban.

Kezdjük a negatívumokkal. A játék meglehetősen korlátozott számú telefonon fut. A hivatalos verzió szerint a támogatott telefonok listája:

  • Lumia 1520
  • Lumia 1320
  • Lumia 822
  • Lumia 820
  • Lumia 810
  • HTC 8XT

Emellett a beszámolók szerint még a következő készülékeken is fut a játék: HTC 8X, Lumia 925, 928, illetve az 1020. Az persze senkit nem lep meg, hogy a Windows Phone alsóbb kategóriájában induló telefonokon, amelyekben maximum 512 MB RAM van, nem fut a játék, de a hivatalosan támogatott készülékek listája azért még ennél is szűkebb. A játéknak nemcsak erő, hely is kell. Nem kevesebb mint 2.5 gigabyte, így aki ennyivel nem rendelkezik, és játszani szeretne, jobb, ha nekiáll takarítani a telefonon. (A store-ból csak egy 20mb-os csomagot tölt le, a többit már ez a program tölti le). Még egy apró fájó pont, hogy a játék nem támogatja az Xbox Live rendszert, így az achievementek gyűjtése és a többi móka elmarad.

Ezeken felülkerekedve (és lenyelve a játék 7 dolláros árát – trial nincs) azt mondhatjuk, hogy a GTA San Andreas egy jól sikerült mobilos port. A játék a 90-es évek elején egy fiktív Kaliforniában játszódik, ahol leereszkedhetünk az alvilágban. A mobilos játék is hozza azt, amit anno a pc-s verzió, erőszak, drog, kemény csaták és durva nyelvhasználat. Fiataloknak így nem ajánlott, de az idősebb korosztály számára garantált kikapcsolódást, és elvileg több mint 70 órányi játékélményt nyújt. A játék irányítását és a grafikai megjelenítést rendesen testre lehet szabni, így mindenki a saját szája íze szerint irányíthatja hősünket.

windows-phone-store

Szólj hozzá