Home Programok Owl Reader: egy gyors és kellemes Pocket (Read it Later) kliens

(Windows Phone) Az Owl Reader segítségével a későbbi olvasásra elmentett cikkeket tudjuk kényelmesen, mobilos méretekhez igazítva olvasni, és kezelni. A cikkek elmentését és tárolását nem maga a kliens végzi, hanem a Pocket (vagy lánykori nevén Read it Later) szolgáltatásra bízza. Az alapfelállás tehát úgy néz ki, hogy böngészőkben, vagy akár rss olvasónkban az asztali gépnél meg tudjuk jelölni azokat a cikkeket, amelyeket később, akár útközben akarunk elolvasni. Ezek a cikkek átkerülnek a Pocket rendszerébe, ahonnan pedig az Owl Reader letölti.

A kliens egyik legjobb funkciója, hogy offline is teljesen működőképes – természetesen már ami az olvasást és rendezgetést illeti. Hiába nincs éppen hálózat a közelben, gyenge a jel, a leszinkronizált tartalommal tudunk “dolgozni”. Ide értve például a cikkek listájának kezelését: kedvencnek jelölést, törlést, címkézést. Minden változtatás, amit offline végzünk, a következő online állapotkor felszinkronizálódik a Pocket fiókunkba.

 owl_reader_4 owl_reader_3

Számtalan kisebb – nagyobb olyan opció és lehetőség van az Owl Reader-ben, ami nagyon kényelmessé teszi a használatát. Ilyen például a remekül beállítható olvasó felület (betűtípus, méret, sorköz) vagy a konfigurálható szín sémák. Az alkalmazás megjegyzi például a cikken belüli pozíciónkat, így ha egy hosszabb olvasmányt félbehagyunk, nem kell megkeresni, hol is tartottunk. A törölt cikkek visszaállíthatóak, ha netán meggondoltuk magunkat, vagy véletlenül mentünk a törlésre. Természetesen a cikkekben lévő képeket és YouTube videókat is letölti és megjeleníti az alkalmazás. Az app kinézete teljesen belesimul a Windows Phone rendszerbe, a jól ismert ikonokat és felületi elemeket láthatjuk viszont benne. Jó hír, hogy a fejlesztők még a korábbi Windows Phone 7-es telefonokat is támogatják a Windows Phone 8 mellett.

 owl_reader_2  owl_reader

Az Owl Reader fizetős, ám a próba verzió korlátlan ideig használható, teljes funkcionalitásával, csupán a reklámot kell elviselni. Aki sokat utazik, és gyakran olvas cikkeket a telefonjáról, annak érdemes tenni egy próbát, mert az Owl Reader platformjának egyik legjobb programja.

windows-phone-store

 

Hasonló cikkek

Szólj hozzá