Home Hírek Partnerségre lépett a Panasonic és a Mozilla

A  Panasonic Corporation a hét elején jelentette be, hogy együttműködési szerződést írtak alá a Mozillával. A felek közös célja a Mozilla Firefox OS operációs rendszerének közös népszerűsítése, fejlesztése. A Firefox OS jelenleg csak telefonokra érhető el, ám úgy látszik, a távlati cél ennél bővebb.

A Panasonic úgy nyilatkozott, hogy azért esett a választásra a Mozillára, mert semelyik másik opció (Google vagy Apple) nem kínál akkora szabadságot, amekkorát a Firefox OS nyújt. A megállapodás egyébként nem kizárólagos, így mindkettő félnek lehetősége van arra, hogy más cégekkel is hasonló megállapodást kössenek. Ez azt jelenti, hogy nemcsak a Panasonic, hanem más gyártók készülékén is elérhető lehet a Mozilla operációs rendszere.

1 hozzászólás to this post
  1. Na ja. A kici kínaiaknál ócóbb droidot nem tudunk gyártani mert mi is velük gyártatjuk a telót, és valami profitot nekünk is realizálni kell, a Samsunggal meg nem nagyon tudunk versenyezni, hát megpróbálunk valami alternatívot kinyomni hátha találunk valami hülyét aki megveszi. A winfosos teló drága, ez meg ingyé van, egy próbát megér!

Szólj hozzá