Home Hardver ZTE Grand S II – hangfelismerésből erős

ZTE sem maradt újdonság nélkül, a CES közönségének büszkén mutatta be a korábbi zászlóshajójuk frissített verzióját, a Grand S II-t. Ez a ZTE telefon arról lesz híres, hogy olcsó, a cég igazi high-end készüléket mutatott be, egy – két olyan extrával, amelyet nagyobb cégek is megirigyelhetnek.

A Grand S II 5.5 hüvelykes, 1080p felbontású kijelzővel rendelkezik. Az erőről a Snapdragon 800-as processzor gondoskodik, amely 2.3 gHz-en ketyeg a telefonban. A készülék belső tárhelye 16GB, hátlapon egy 13 megapixeles kamera található, az energiát pedig egy nem kevesebb mint 3000 mAh-ás akkumulátor adja. De nem is a hardver a legérdekesebb a Grand S II-nél, hanem a szoftver. A ZTE ugyanis nagyon úgy tűnik, hogy ráfeküdt a hangfelismerő technológiára.

Az intelligens hangfelismerő rendszerben három különböző mikrofonnal dolgozik a telefon, hogy a lehető legtisztábban és legjobb minőségben „hallja”, amit neki mondjunk. Nemcsak hogy ki tudjuk nyitni a telefont a hangunkkal, vagy éppen különböző parancsokat adhatunk neki, hanem a telefon fel is ismeri, hogy melyik hang kihez tartozik, azaz több felhasználó esetén is el tudja dönteni, hogy éppen ki szólalt meg.

A telefon Android 4.3-mal a fedélzetén fog megérkezni (pontos időt nem tudunk), de valószínűleg ez frissíthető lesz 4.4-re.

Szólj hozzá