Home Hardver ASUS Transformer Book Duet

Pörög a CES, úgyhogy megpróbáljuk az érdekesebb újdonságokat mi is röviden bemutatni. Itt van mindjárt az ASUS legújabb készüléke, amely több szemszögből is „dual” modell. Egyrészt a Transformer Book Duet két operációs rendszert is támogat. Windows és Android is futhat rajta, másrészt pedig az ASUS korábbi Transformer készülékeihez hasonlóan laptopként és táblagépként is képes működni.

A Transformer Book Duet 13.3 hüvelykes, multitouch, 1080p felbontású kijelzővel rendelkezik. A gépházban egy Intel Core i7-es processzor és 4GB RAM található, ebből tehát már látható, hogy nem egy egyszerű és lassú hordozható gépről van szó, hanem egy igazi erőgépről (bár a memória talán kicsit karcsú). A készülékban egy 128GB-os SSD az alapértelmezett tárhely, ám a laptop részben további 1 terabyte-os HDD-t találunk.

Az ASUS szerint a váltás a két operációs rendszer között rendkívül gyors lesz, mindösszesen 4-5 másodperc. A készülék a beszámolók szerint egy kicsit nehezebb és vastagabb, mint a szokásos Androidos táblagép, vagy Windows-t futtató ultrabook-ok, de még így is a bőven hordozó kategóriába tartozik, nem beszélve a teljesítményéről.

Pontos dátum a megjelenésről egyelőre nincs, az árát viszont tudni, „mindösszesen” 599 dollárt kér a Transformer Book Duet-ért az ASUS. Ha azt nézzük, hogy ezért az árért egyszerre két készüléket, és két rendszert kapunk (Android 4.1, illetve Windows 8.1) akkor azt kell mondanunk, hogy igencsak baráti árról van szó. Hasonló teljesítményű ultrabook-ot manapság ennyi pénzért nehéz találni.  A design jó, a teljesítmény több mint elfogadható, az ár pedig remek. Az ASUS talán eltalált valami nagyon jó kombinációt végre?

Szólj hozzá