Home Egyéb Durva lesz a Samsung Galaxy S5

A Samsung sikertermékéről szoló pletykák évről évre előbb kezdődnek, és egyre nagyobbak is. A cég lassan nem tudja azokat az elvárásokat teljesíteni, amikre a felhasználók vágynak. De vajon sikeres lehet egy telefon 5. generációja is?

A dél-koreai gyártó a héten mutatta be legújabb fejlesztését, azt a memória chipet, ami minden bizonnyal a következő generációs készülékeiben, így például a Galaxy S5-ben teljesíthet szolgálatot. Ezt a technológiát egyébként a hírek szerint a prémium mobil és hordozható készülékekbe szánják, legyen az telefon, tablet, vagy ultrabook – vagyis modern, vékony és iszonyatosan gyors laptop.

galaxy_s5

Mit is tud ez a memória modul? A 8 gigabite LPDDR4-es, 20 nm gyártástechnológiával készített memóriáról beszélünk, ami 3200 MHz-en üzemel, ezzel pedig szédítő 25GB/s elméleti sebességű adatátvitelt biztosít. Ez a korábbi LDDDR3 memóriához képest másfélszeres teljesítménynövekedést jelent, mindehhez pedig közel 40 százalékkal kevesebb energiát használ fel. Ez a technológia már bőven elég lesz ahhoz, hogy továbblépjenek a mobilkészülékek kijelzőjének fejlesztésével. A pletykák szerint a Galaxy S5 UHD (Ultra High Definition) kijelzőt kap. A Galaxy S5-ben ezen felül sokak szerint megjelenhet a retina scanner funkció is, kicsit konzervatívabb meglátások szerint viszont „csak” ujjlenyomat-olvasó lesz benne.

A Samsung célja az új fejlesztésekkel nyílván az, hogy ismét elmondhassák, sikerült a konkurenciát, főleg az iPhone 5s-t sebességben és teljesítményben leverni. Már csak az a kérdés, hogy ezek újdonságok a hétköznapi életben is használhatóak, és szemmel látható előnyök lesznek-e a többi gyártó (vagy akár a korábbi modellekhez) készülékéhez képest, illetve hogy a vásárlók hajlandóak lesznek-e a várhatóan prémium árat megfizetni. Sokat nem kell várni, valószínűleg a Samsung valamikor év elején lebbenti le a fátylat az új zászlóshajójáról.

 

 

Szólj hozzá