Home Hardver Intel processzorral jön az új GeeksPhone Revolution

A spanyol eredetű GeeksPhone startup arról nevezetes, hogy ők álltak be elsőként a Mozilla mögé, amikor a cég nekiállt saját mobil operációs-rendszert készíteni. Az első két, kifejezetten fejlesztőknek készült Firefox mobil (Keon, illetve Peak) után a nagy közönség számára végül nem adtak ki telefont. (Tervben volt egy Peak+, de mégsem valósult meg).

A hírek szerint a madridi cég legújabb telefonjának két érdekessége is lesz. Az egyik, hogy nem a szokásos, mobiltelefonokban megszokott Qualcomm chipset köré építkeztek, hanem az Intel 1.6GHz-en üzemelő Atom Z2560 processzora. A másik érdekesség, hogy a telefon elméletileg dual-boot rendszerű lesz, egészen pontosan Firefox OS és Android-ot is tud futtatni.

A készülék hardverére panasz nem lehet, bár azt azért le kell szögezni, hogy az androidos mezőnyben az élvonaltól azért lemarad. Gyorsan hozzá is tesszük, hogy viszont a jelenlegi Firefox Os-t futtató telefonok között azonban messze a legerősebb, és legjobb teljesítményű lehet. Kijelzője 4.7 hüvelykes lesz, 540 x 960 pixel felbontással (IPS panel). A hátlapon egy 8 megapixeles kamera lesz, LED vakuval, az energiáról pedig egy 2000 mAh-es akkumulátor gondoskodik. Több részlet egyelőre nem áll rendelkezésre, de igyekszünk nyitott szemmel járni, és amint újabb részlet derül ki a GeeksPhone új telefonjáról, beszámolunk róla.

Szólj hozzá