Home Programok Frissült az androidos Vine, már Gingerbread alatt is elérhető

Az Android platform egyik rákfenéje a platform meglehetősen nagy töredezettsége. A régebbi verziók még igen nagy számokat hasítanak ki  részesedésből, és ez megnehezíti a fejlesztők dolgát is, akiknek nemcsak a különböző eszközökre, de a különböző verziójú operációs-rendszerre is optimalizálni kell a programjukat. A Vine például most jutott el oda, hogy a program Androidos verziója már támogatja az Android 2.3-as kiadását is. Részben.

De miért is részben? A Vine ugyanis a Gingerbreadet futtató telefonokon nem teszi lehetővé saját tartalmak feltöltését, ergo csak egy Vine nézegető alkalmazást kaptak a felhasználók. Hozott is, meg nem is. Persze az ok meg van arra, hogy miért nem engedik a videózást, a 2.3-as készüléket futtató eszközök nagy része ugyanis hardveresen nem lenne elég ahhoz, hogy Vine klippeket lehessen készíteni vele.

 vine_1  vine_2

A Gingerbread-es felhasználók így lényegében továbbra is érdemi Vine app nélkül maradnak, pedig számuk még mindig jelentős, az adatok szerint az androidos eszközök majdnem negyedén még 2.3-as Android fut. Az is igaz azonban, hogy ezek a készülékek már több évesek, és bár képet és videót tudnak rögzíteni, valószínűleg sem a processzoruk, sem a memóriájuk nem elég ahhoz, hogy ezeket megfelelően fel lehessen dolgozni.

gplog

 

Hasonló cikkek

Szólj hozzá