Home Programok Tweedle: egyszerű és ingyenes Twitter kliens

Twitter kliensből valószínűleg Dunát lehetne rekeszteni, ám azok száma, amely használható, szép és igényes, már jóval kevesebb van. Ha azt is bevesszük a képzeletbeli szűkítő excel táblánkba, hogy az app ingyenes legyen, máris feleződik a találatok száma. A Tweedle-nek tehát van keresnivalója, és a készítők elég jó munkát végeztek ahhoz, hogy sokakat kizökkentsenek a jelenlegi Twitter kliensükből, és áttérjenek erre.

A Tweedle alapvetően ingyenes, de reklámokkal támogatott. Aki most eldobná a gépet azzal, hogy hát persze, köszi akkor nem kell, az NE tegye! Nem olyan reklámról van szó, amelyet folyamatosan látunk, és az orrunkba tolja az app, hanem olyanról, amellyel sokan nem is találkoznak. A reklám ugyanis csak „Conversation View” módban jelenik meg, amikor egy twitt-et nézünk. Így akinek a twitter abból áll, hogy reggelente átpörgeti a feed-et, majd kiposztolja, hogy mennyire rossz az idő, annak nem kell aggódni. Ha mégis zavarna bennünket ez az apró, és eldugott reklám, 1.5 dollárért meg is szabadulhatunk tőle. Ez igazán nem sok egy jó alkalmazásért. Pár nap használat után szerintem mindenki el fogja tudni dönteni, hogy megéri-e ennyit rászánni.

 tweedle_2 tweedle_1

A Tweedle-ben nincs egyébként semmi radikálisan új, csak egyszerűen hibátlanul hozza azt a szintet, amelyet elvárhatunk egy ilyen alkalmazástól. Követi a gyári android megjelenést, és a Google Now-os hasonló kártya design-ra épül, a jól ismert Roboto font-ot használva. Ha nem vagyunk megelégedve az app által használt színekkel, a Tweedleben ezt is pofonegyszerűen testre szabhatjuk.

Alapértelmezetten három oszloppal érkezik: Home, Mentions, illetve a Messages, de ezeket bármikor bővíthetjük a szokásos dolgokkal, mint például kedvencek, listák, trend, keresés. Testre szabhatjuk az értesítéseket, akár vibrációval, vagy – ha van a készüléken természetesen – LED jelzéssel is tud szólni az alkalmazás, hogy valami fontos történt. Az app támogatja a több fiókos Twitterezést is, így aki egyszerre több fiókkal bír, az is bátran használhatja az alkalmazást.

gplog

 

Hasonló cikkek

Szólj hozzá