Home Hardver Saját Androidot futtató telefonon dolgozik a Nokia?

Amikor az Android láz már tombolt, a Nokia pedig szenvedett, sokan úgy gondolták, hogy a finn vállalat egyetlen jó döntése az lehet, hogy ha beáll a többi telefongyártó sorába, és Ő is Androidos készülékeket gyárt. Nem így tett, és talán ez vezetett oda, hogy a Microsoft felvásárolta a céget, aki közben az elsődleges Windows Phone gyártó lett. Ezek után egy cikkben említeni a Nokiát és az Androidot kicsit furának hathat, de minimum meglepő.

Több forrás is úgy tudja, hogy a Nokia már teszteli az Andriodos készülékét, ami „Normandy” kódnévre hallgat. A cég az Amazonhoz hasonlóan nem szűz, vagy kicsit módosított, okosított Android verzióval készül, hanem inkább egy saját fork-kal, ami radikálisabban különbözik a Google alap rendszerétől. A kompatibilitás az Android alkalmazásokkal természetesen megvan, az információk szerint többek között a Skype is fut a telefonon.

nokianormandyleakaam

A Nokia Normandy egyébként a találgatások szerint az Asha vonalat próbálja erősíteni, kiváltani, ami elérhető árú okostelefonok világa a cégnél. Megjelenése elvileg 2014 elejére várható, de azzal, hogy a Microsoft bekebelezte a Nokia egy jó nagy részét, erősen kérdőjeles, hogy valóban napvilágot láthat a finn cég androidos telefonja.

Hasonló cikkek

Szólj hozzá