Home Hack LinConnect: Android értesítések Linuxra

A LinConnect egy nagyon egyszerű, ám mégis remek alkalmazás. Segítségével a telefonunkra érkező értesítéseket tudjuk megjeleníteni a számítógépünkön futó Linux operációs rendszeren. Kipróbálását és használatát legegyszerűbben Ubuntu alatt tudjuk megtenni.

A telepítés 2 lépésből áll, természetesen fel kell tenni egy egyszerű „szerver” alkalmazást először a számítógépünkre, hogy később tudjon mivel kommunikálni a program. Ehhez minden leírás és információ adott a projekt GitHub oldalán, de röviden azért mi is leírjuk.

A szerver futtatásához szükséges csomagok:

  • python2
  • python-pip
  • python-gobject
  • libavahi-compat-libdnssd1
  • cherrypy (python package)
  • pybonjour (python package)

Ha ezek esetleg nem állnak rendelkezésünkre, akkor a csomag kezelővel telepítsük őket.

A szerver telepítéshez ezek után elég konzolban kiadni a következő parancsokat:

wget --quiet https://raw.github.com/hauckwill/linconnect-server/master/LinConnectServer/install.sh; \
chmod +x install.sh; \
./install.sh

Az első parancs, a wget letölti a telepítő scriptet a készítő oldalról, a második futtatási jogot ad neki, a harmadik pedig a telepítés végső mozzanatát hajtja végre. Ha a szerver kész, akkor már csak a kliens programot kell a Play Store-ból letölteni, megadni a számítógépünk IP címét, teszt üzenetet küldeni rá, és ha mindent jól csináltunk, akkor a készülék ezentúl küldeni fogja az értesítéseket az asztali gépünkre.

linconnect

Fontos megjegyezni, hogy az alkalmazás még erősen fejlesztési fázisban van, így ne lepődjünk meg, ha valami éppen nem működik tökéletesen.

gplog

Hasonló cikkek

Szólj hozzá