Home Hírek Nő a Windows Phone részesedése

Persze minden platform számait lehet úgy tálalni, hogy az jónak tűnjön. A Windows Phone részesedését azért még helyén kell kezelni, nem fogja egyhamar átvenni az Android helyét, de legalább úgy tűnik, hogy megtalálta a maga célközönségét, és magabiztosan menetel előre.

Főleg Europában tud igazán jó számokat felmutatni a Microsoft rendszere, azon belül is az EU5 régióban. Az augusztus-októberi időszakban 10.2 százalékos részesedést ér el ezekben az országokban (Németország, Franciaország, Spanyolország, Egyesült Királyság, Olaszország), ezzel pedig a harmadik helyre jött fel az új készülékek értékesítési listáján. Az Android persze messze elől van, de az iPhone befoghatónak tűnik, az eladások csökkentek, és 15.8 százalékot tudott felmutatni ebben az időszakban.

 

2 hozzászólás to this post
  1. A WP-nek az a baja, hogy igazából a 8-as verzió nyújtja azt amire a felhasználóknak szüksége van. ez pedig relatíve későn lépett be a piacra. Hiába jó vagy jobb rendszer mint a konkurensei, akik már belakták azokat főleg fizetős appokkal, azok már nem igazán fognak váltani. Ez a platform hátránya, és emiatt nem fog soha sem jelentős eredményt elérni. Az Android ugyanaz a tablet/okostelefon világban mint anno a Windows volt PC-n. Ott nem volt jelentős esélye a többi rendszernek, itt meg a WP-nek nem lesz sosem, sajnos.

  2. Ilyen alapon temethetnénk az iOS-t is, hiszen a részesedése töredéke az Androidénak. Mégis él és virul.

Szólj hozzá