Home Hardver Brutális mobilt jelentett be a Meizu

Meizu nevét itthon valószínűleg kevesen ismerik, akik mégis, azok viszont tudják, hogy ez a cég igazán jó minőségű és kifejezetten erős hardverű telefonokat gyárt, mindezt Kínában meglehetősen jó áron értékesítve. A legfrissebb készüléküket, a Meizu MX3-at alig két hónapja jelentették be. A telefonban 8 magos, Exynos Octa processzor rejtőzik, nem kevés erővel. A cég azonban máris a következő modelljükről beszél.

A MX4G a hírek szerint a „péklapát” méretű telefonok, vagy inkább phabletek kategóriáját gyarapítja majd, 5.5 hüvelykes kijelzőjével. A kijelző méretlén felül ami igazán nagy dobásnak tűnik, az a bődületes felbontás, ami nem kevesebb mint 2560×1536 pixel. Ha jól számoltak a külföldi oldalak (igen, lusták vagyunk, nem néztünk utána) az 540 ppi!

Ennyi pixel mozgatásához természetesen kelleni fog bőven számítási kapacitás, így biztosak lehetünk benne, hogy a Meizu mérnökei a leggyorsabb és legerősebb processzor és grafikus gyorsító párost válogatják össze. A megjelenése még jóval odébb van, így garantál a „next-gen hardver”. Már csak az a kérdés, hogy kell-e ilyen brutális kijelző egy készülékbe, amit a kezünkben tartunk. Az emberek többsége már a 720p – 1080p kijelzők között sem érzi azt az átütő különbség, 1080p felett pedig csak még jobban elmosódnak (átvitt értelemben) a különbségek. Az biztos, hogy a Meizu profin csinálja a dolgát, hiszen a készülékeit pillanatok alatt elkapkodják, a sajtóban pedig egyre nagyobb az érdeklődés irántunk.

Szólj hozzá