Home Hardver Már a Telenornál is kapható az első hazai Firefox mobil

Nagyjából egy hónappal a Telekom-os premier után, a Telenor is forgalmazni kezdte az Alcatal One Touch Fire-t, amely az első, hivatalosan is megvásárolható FirefoxOS-t futtató okostelefon hazánkban. A készülék sikeréhez egyre több feltétel adott, a karácsonyi szezonra már két szolgáltatónál kapható, a reklámok pedig (online és offline) elég hatásosan a szemünk előtt tartják a Mozilla rendszerét és az igazán kedvező árú telefont.

Az Alcatel által gyártott készülék a butatelefonok és az Android alsóbb szegmenésben forgathatja fel az eddigi állóvizet. A készülék a Telenornál már 1497 forintért hazavihető, és mindehhez csupán 2999 forintos havidíjat kell fizetni. Ha nem szeretnénk az állandó költségeket, akkor kártyás csomagban is megvásárolható a telefon, az ára ekkor épphogy súrolja a 20 ezer forintot.

Mit is kapunk ennyi pénzért? Többször beszéltünk már róla, de azért nem árt átismételni:

  • Firefox OS 1.1-es operációs rendszer, a Mozilla Firefox Piactérrel
  • 1 Ghz-es (egymagos) processzort
  • 3.2 megapixeles kamerát
  • 256 MB RAM-ot
  • 2 GB-os belső tárhelyet (amely micro SD kártyával bármikor bővíthető)
  • Wifit, bluetootht
  • Nokia HERE térképet

Ezek a számok a sok geek-ben nem keltik fel az „azonnal akarom” érzést, pedig a telefon mindent tud, amit a hasonló, sőt drágább árkategóriájú társai tudnak. A közösségi oldalakat elérjük vele, képeket készíthetünk és játszhatunk is. Természetesen azoknak ajánlott, akik nem akarnak sokat költeni egy okostelefonra, azonban szeretnének kilépni a buta telefonok világából. A kedvező árával, és a hozzá képest igencsak kedvező szolgáltatásaival a karácsonyi ajándékok egyik tuti befutója lehet.

Aki egyébként nem érzi magát még teljesen meggyőzve, vagy ellenkezőleg, felkeltette a rendszer az érkelődését, az látogasson ki a 4. Okostelefon Akadémiára, ahol a Firefox OS is képviseltetni fogja magát.

Szólj hozzá