Home Hírek Megjelent a Waze Windows Phone-ra

Hosszú várakozás után végre elérhetővé vált a közösségi információkra támaszkodó navigációs alkalmazás, a Waze. Az ingyenes app mindent tud, amit egy navigációs apptól elvárunk: nappali / éjszakai mód, útvonaltervezés során fizetős utak, mint opció, leggyorsabb, legrövidebb út.

A Waze ereje azonban továbbra is a szoftvert használó közösségben van. A felhasználók ugyanis jelenthetik azokat az információkat, amelyekbe utazás során belebotlanak. Legyen az útépítés, baleset, traffipax, vagy egyéb olyan ok, ami miatt lelassult a forgalom. A készülék kameráját használva még képet is mellékelhetünk a bejelentésünkhöz – utóbbit érdemes természetesen vagy az anyósülésen utazva elkészíteni, vagy ha egyedül utazunk, akkor lehúzódva. Emellett a térképen a többi Waze felhasználó pozícióját is láthatjuk.

 waze_2  waze_1

A Waze sajnos beállt azoknak az appoknak a sorába, akik elfelejtették a 7.x-es Windows Phone-os felhasználókat, így csak 8-as rendszerre érhető el. Ott azonban ingyenesen használhatjuk, korlátozások nélkül. Reméljük a Waze felhasználók száma jócskán növekedni fog a Windows Phone-os táborral, így egy sokkal frissebb és információkban gazdagabb közösségi térképszoftvert használhatunk. (Kis mellékinfo: Waze-t egyébként a Google idén nyáron felvásárolta, egymilliárd dollárnál nagyobb összegért. Ennek fényében azért plusz pont, hogy kiadták WP-re.)

windows-phone-store

Szólj hozzá