Home Hírek Bréking! Itt az Instagram Windows Phone-ra!

A talán legjobban várt alkalmazás béta verzióját jelenthetjük be, ugyanis megjelent az Instagram Windows Phone-os verziója. A Microsoft és a Facebook nemrégiben tette elérhetővé a szoftver béta verzióját. A Vine mellett talán az Instagram az egyetlen olyan közösségi alkalmazás, amelynek hivatalos verziója eddig hiányzott a Microsoft mobil operációs rendszerének repertoárjából.

Aki nem ismerné, íme pár szóban, mi is az az Instagram. Egy egyszerű képkészítő alkalmazás, amely még 2010-ben indult, és robbant be a köztudatba. Az Apple iOS rendszerén debütált, de később megjelent Androidra is. Az app egyébként semmi újat nem talált fel, csak talán sokkal kifinomultabban csinálja azt, amit csinál. De mit is tud? Képeket készíthetünk vele, amelyeket egyszerűen effektezhetünk, aztán a végeredményt megoszthatjuk a világhálón. A fotók alapvetően a saját Instagram profilunk alá töltődnek, de természetesen, ha szeretnénk, a népszerűbb közösség oldalakra is kitehetjük őket. Az Instagram  népszerűségét sokak szerint annak köszönheti, hogy az egyszerű effektjeinek használatával bárkiből lehet művész fotós egy-egy pillanatra. Nem lett elég éles a kép? Vagy túl közelről fotóztunk valamit? Túl világos, vagy ellenkezőleg, túl sötét? Semmi baj, nincs olyan, amit az effektek ne oldanának meg. Viccet félretéve, az Instagram sikere mellett elmenni nem lehet, és noha elképzelhető, hogy a pályája csúcsán már túl van (1 milliárdos Facebook felvásárlás), még mindig rengetegen használják képmegosztásra.

instagram

A Windows Phone felhasználóknak jó ideig teljesen nélkülözniük kellett a teljes szolgáltatást, aztán lassan megjelentek a harmadik fél által készített első appok, mára pedig már bőven van választék Instagram alternatívára. A gyári app azonban mindeddig váratott magára. Ennek azonban mára vége, hiszen a béta klienst már minden Windows Phone 8-ast futtató felhasználó bátran töltheti, és áraszthatja el az Instagram fiókját képekkel.

windows-phone-store

 

Szólj hozzá