Home Hardver Hajlított kijelzős telefon a Samsung műhelyéből

A bemutatás egyelőre nem a felhasználóknak, inkább partnereknek szólt, a hajlítást is kicsit másképpen kell elképzelni, mint például az LG G Flex esetében. A Youm technológiát (ahogy a Samsung hívja a megoldását) úgy kell elképzelni, mintha valaki erősen pofonvágta volna a telefont, és a kijelző kicsit lecsúszott volna a készülék egyik oldalára.

A kijelző tehát továbbra is vízszintes, viszont le van csúsztatva az egyik oldalra, és ott is érintésérzékeny természetesen. Hogy értelmet is nyerjen ez a fajta „kiterjesztés”, a kijelzőnek ezen része önállóan is vezérelhető, így például bekapcsolható úgy, hogy a közben az elsődleges, nagy képernyő továbbra is sötét marad. Ezen a másodlagos területen önálló információk jeleníthetőek meg, illetve vezérelhetünk vele erre kitalált dolgokat. A példákban sms vagy chat üzenetek, értesítéseket említettek, de akár az éppen játszott szám adatait is elolvashatjuk a készülék oldalán.

A boltokba még kár nézelődni, vagy érdeklődni, a legoptimálisabb becslések szerint is több mint 1 év kell még a hivatalos rajtig, azaz legelőbb 2015-ben találkozhatunk ilyen készülékekkel. A Youm technológia várhatóan a Galaxy fő szériákban, mint például az S, illetve Note fog megjelenni, bár a védjegyeztetési kérelemben a mobiltelefonok mellett még okostévékben, monitorokban is el tudja képzelni a technológiát a Samsung.

Szólj hozzá