Home Hardver Olcsó Windows Phone készülékkel támad a Huawei

Szeretjük a Nokiát, de azért néha jó, ha más gyártó is hallatja a hangját, ha Windows Phone-ról van szó. A Huawei megpróbál egy jelenleg elég  kicsi tortából szakítani magának egy kisebb szeletet. Az Ascend W2-vel ugyanis megpróbálja az olcsóbb, de jó minőségű Windows Phone-ok közé betörni.

A készülékről már jó ideje hallani pletykákat, de csak nem akart hivatalosan megjelenni. Sokan már a Mobile World Congressre várták az Ascend W2 bejelentését, de ott is elmaradt. A nyáron aztán megjelent a távol-keleti területekre szánt verzió, és most így az ősz közepén végre nemzetközi vizekre evez a W2-vel a cég. A készülék a manapság már „átlagosnak” tekinthető 4.3 hüvelykes kijelzővel rendelkezik, amelynek a felbontása csupán 800×480, ami már inkább alacsonynak mondható a hd és full hd kijelzős mobilok világában. Jó hír viszont, hogy a panel legalább IPS technológiára épül, így ragyogó színekre, és remek betekintési szögekre számítanunk. Az erőről kétmagos Qualcomm MSM8230 processzor fog gondoskodni, a hírek szerint emelt frekvenciával, a gyári 1.2 helyett 1.4 GHz-en. A grafikus gyorsító pedig egy Adreno 305-ös lesz. Memóriával is szűkmarkúak voltak a mérnökök, csupán fél GB RAM jutott a telefonba. Azt tegyük hozzá, hogy az OS mozgatásához ez bőven elég lesz, az izmosabb 3D játékokhoz pedig eleve nem egy ilyen készüléket vásárol az ember. A belső tárhelye 8 GB, ami nem is bővíthető. Az előlapon hiába keresünk kamerát, a hátlapon pedig egy átlagos, 5 megapixeles modell lesz, maximum 720p videófelvételi lehetőséggel. Újabb fájó hiányosság: nincs vaku a kamera mellett, így sötétben biztosan nem fogunk túl jó képeket készíteni. (Ezt egyébként egyszerűen nem tudom megérteni, miért pont a vakuval spórolnak  a mérnökök egy telefonnál.) Akkumulátora egy 1700 mAh-os modell, amely átlagosnak mondható, 1 -2 napot normális használat mellett ki fog bírni.

Jó hír a végére, hogy a Nokia készülékeihez hasonlóan a telefon több színben is kapható lesz (fekete, kék, piros és sárga), az árát pedig várhatóan a Lumia 520-as szintjére lövik be. Már csak az a kérdés, hogy ebben az esetben mi lesz az, ami a Huawei oldalára billenti a mérleget a vásárláskor.

Szólj hozzá