Home Hack Hogyan töltsünk le APK fájlokat közvetlenül a Google Play Store-ból

Ahogyan azt minden tisztességes androidos felhasználó tudja, az Android rendszerben a telepítő fájlok úgynevezett .apk fájlokban találhatóak meg. A rendszer itt nem olyan zárt, mint az Apple vagy Microsoft rendszerében, bárki telepíthet külső forrásból (értsd: nem a Google Play Store-ból) programokat csupán az .apk fájlok telefonra juttatásával. Viszont ennek is megvan a maga veszélye, ha nem megbízható forrásból szerezzük be az .apk fájlokat (warez? sicc!), akkor könnyen lehet, hogy kisebb-nagyobb mailwareket tudunk a telefonunkra beszerezni.

A legbiztonságosabb pedig az, ha a Google Play Store-ra támaszkodunk. Ám néha a Google rendszere hajlamos megmakacsolni magát, és a letöltések meg-megakadnak. Ráadásul sokszor találkozhatunk olyan problémával is, hogy a Google rendszere szerint a telefonunk nem kompatibilis az adott alkalmazással, így meg sem próbálhatjuk futtatni. Ezekre a problémákra jelenthet megoldást az APK Downloader nevezett weboldal és / vagy Chrome plugin, aminek segítéségével lehetőségünk van a Play Store-ból letölteni a gyári .apk állományokat.

googleplay

A weboldal használata pofonegyszerű, elég a program nevét, vagy a teljes Play Store url-t bemásolni, és a szoftver a háttérben megkeresi a névhez tartozó .apk fájlt, amelyet aztán letölthetünk rövid időn belül. Ha egyenesen a saját gépünkre akarjuk letölteni a fájlt, akkor használhatjuk a Google Chrome plugin-t is. Ehhez meg kell adni a készülék ID-ját, és a jelszavunkat, illetve felhasználói nevünket is, hogy a plugin képes legyen a Play Store-ból letölteni a nevükben az alkalmazást. Utóbbi használatával egyébként elég csak meglátogatni a megfelelő Play Store linket, és a böngészősávban megjelenik a APK fájl letöltésére szolgáló ikon. A bővítmény telepítéséhez és használatához a készítő mellékelt egy rövid leírást is: http://apps.evozi.com/apk-downloader/#extension

2 hozzászólás to this post

Szólj hozzá