Home Hardver Új HTC készülékek

A tajvani HTC felfrissíttette a Desire nevet, és mindjárt két készüléket is bejelentett az idei IFA rendezvény előestéjén. A két telefon mellett azt is megtudhattuk, hogy a One, illetve One mini modelleknek lesz kék színű verziója is.

desire-601

A Desire 601 a One-ból örökölt meg pár ötletet. A telefon kijelzője 4.5 hüvely átmérőjű, amely manapság már inkább átlagosnak, mint nagynak mondható. A készülék 9.88 milliméter vastag, és 140 grammot nyom. A 601 lelke egy kétmagos, 1.4GHz-es Qualcomm Snapdragon 400 processzor, amely mellé 1 GB RAM-ot pakoltak a mérnökök. A belső tárhelye 8GB-os, de ez microSD kártyával bővíthető. Főkamerája csupán 5 megapixeles, de abból a jobb fajta, hiszen akár full hd videó felvételre is alkalmas. Az előlapra viszont egyszerű VGA minőségű jutott csak. A telefon Android 4.2.2 operációs rendszerrel lesz kapható, amin természetesen megtalálható a HTC saját felülete is.

desire-300

A Desire 300 névre hallgató modell eggyel kisebb kategóriában indul, mint testévre. Kicsit könnyebb (120 gramm), viszont cserébe pár milliméterrel vastagabb (10.12) lett. A készülék kijelzője is kisebb, „csupán” 4.3 hüvelyk átmérőjű, így talán a kisebb kezűek is könnyebben tudják használni. Ebben a készülékben is két magos processzor van, viszont kicsit gyengébb, 1GHz-en futó Qualcomm Snapdragon S4. Memóriája is fele a 601-nek, csupán 512MB RAM-ot kapott, ami a mai világban már kevésnek tűnhet. A Desire 300 szintén az Android 4.2.2-es verziójával lesz kapható.

A telefonok októbertől lesznek elérhetőek, hazai forgalmazásukról egyelőre nem tudni semmit.

Hasonló cikkek

Szólj hozzá