Home Hardver Lumia 1020 – Bemutatták a Nokia új csúcsmodelljét

A Nokia tegnap mutatta be a nagyközönségnek Lumia sorozatának legújabb, és egyben „legjobb” tagját, a Lumia 1020-et. A számozásból már valószínűsíthető, hogy egy nagyobb és drágább készülékről van szó. A telefon lesz a cég új zászlóshajója, amivel megpróbálnak egy kis vizet kifogni a konkurencia vitorlájából.

A Nokia, bár felvásárlásokról hallani, azért szép csendben lépked előre, és továbbra is megkérdőjelezhetetlenül az első számú Windows Phone gyártó. A Microsoft jórészt neki köszönheti azt, ahol most a WP tart. A legújabb Lumia modellel pedig az Android és iOS készülékek elé vágnak. A telefon különlegessége a kamerája, amely nem kevesebb, mint 41 megapixeles lett. Ezen felül még képstabilizátort is kapott (és most ne szoftveres vacakra gondoljunk, hanem igazi, hardveres megoldásra). Természetesen xenon vaku is jár hozzá, amely az első benyomások szerint sokkal jobb, mint a konkurens készülékeké.

nokia_lumia_1020

A készülék belseje azonban kicsit elmaradhat a várakozásoktól, hiszen „csak” kétmagos 1.5 Ghz-es Snapdragon Krait processzort kapott. De azt már tudhatjuk, hogy A Windows Phone-nál a nyers erő nem kell a simulékony működéshez. A telefon memóriája 2GB-os, beépített tárhelye pedig 32GB, ami  nem bővíthető tovább micro SD kártyával, de talán ekkora méretnél nem is feltétlen szükséges. A telefon áremellátását egy 2000 mAh-os telep végzi, amely valószínűleg tudja garantálni az egy napos üzemidőt. A telefon több színben is kapható lesz (sárga, fekete és fehér), forgalmazása július 26-ától kezdődik, az Egyesült Államokban. A Lumia 1020 előfizetéssel 300 dollárba, míg kártyafüggetlenül 700 dollárba kerül.

A telefon mellé 79 dollárért vehetünk egy olyan tokot, amely jobb fogást biztosít, ráadásul egy extra 1020 mAh-os akkumulátort is tartalmaz. Ezen felül a tok segítségével háromlábú állványhoz is tudjuk rögzíteni a telefont, ha komolyabb kompozíciókat akarunk készíteni.

A telefonnal készített „referencia” képeket a Nokia oldalán lehet megtekinteni: http://press.nokia.com/products/media/8388/photo/1-nokia-lumia-1020-smart-2/

Hasonló cikkek

Szólj hozzá