Home Hírek Bemutatkozott a HTC One olcsóbb verziója

Februárban debütált a HTC legújabb készüléke, amely egyben cég a zászlóshajója is lett, a HTC One. A telefon igazi iparos munka, remek anyagfelhasználás, és jó megjelenés. A friss hardverű telefonba rengeteg szoftveres extrát is zsúfolt a gyártó, ám ez az általános sikerhez és a HTC profitjának emelkedéséhez bizony még kevés. Bár a telefon tényleg az egyik legjobb a kategóriájában, és több teszt is kihozta győztesnek, az ára miatt nem tud széles tömegeket megnyerni. Talán ezért sem meglepő, hogy most bejelentették a kicsit butított verzióját.

Nevezzünk nevén a gyereket, az új telefon a HTC M4 (a nevet megfejteni nekünk még nem sikerült). Az M4-gyel a HTC egy kicsit másol a többi gyártótól, akik már megtanulták azt a receptet, hogy érdemes az aktuális csúcsmobilból egy kicsit kisebbet, gyengébbet és persze olcsóbbat gyártani. Az M4 nagyon hasonlít nagy-testvéréhez  ám mind méretében, mind teljesítményében elmarad tőle. A készülék kijelzőjének átmérője 4,3 hüvelyk lesz, ami talán a legjobb döntés, az arany középút. Se nem kicsi, se nem óriási. A kijelző felbontása „csak” 720p lesz, ami a hétköznapi embereknek bőven elég.

A One négymagos processzorának is búcsút kell inteni, a mérnökök megfelezték a magok számát, így két processzor mag dolgozik a borítás alatt. A CPU mellett számolhatunk 2GB RAM-mal, ami még bőven átlag felettinek tekinthető, illetve 16GB beépített tárhellyel gazdálkodhatunk. Az M4 megjelenése a nyár elején esedékes, ára egyelőre nem ismert, ahogy az sem, hogy hazánkban forgalmazni fogják-e.

Szólj hozzá