Home Programok Mega Manager – Kim Dotcom új megosztójához az első mobil alkalmazás

Kikerült a Google Play Store-ra a MEGA fájlmegosztó oldalhoz készült nem hivatalos mobilalkalmazás. A MEGA a Megaupload utódja, Kim Dotcom „gyermeke”, aki mostanában az egyik legfelkapottabb internetes „celeb”.

Fontos leszögezni az elején, hogy a Mega Manager nem hivatalos alkalmazás, nem Kim Dotcom és fejlesztőinek a munkája, hanem egy harmadik személyé, így nem garantált, hogy sokáig működhet, elképzelhető, hogy elvágják az app által használt szolgáltatásokat. A másik fontos dolog, hogy ez egy nagyon korai kiadás, nem véletlenül „alfa” release, még bőven van benne hiba.

mega_manager_2 mega_manager

Ezeket tudomásul véve azonban egyáltalán nem egy rossz alkalmazásról van szó. Az app követi az oldal megjelenését, színvilágát, igényes munkának tűnik már első látásra is. A három fő dolgot már tudja:

  • be lehet jelentkezni a fiókunkba
  • lehet böngészni a saját feltöltéseink között
  • le lehet tölteni a telefonra az állományokat

Jó hír, hogy a MEGA lényege, a titkosítás, teljes mértékben működik, az alkalmazás is biztonságos (SSL) környezetben kommunikál a szerverrel, így adataink és feltöltéseink – elméletileg – biztonságban vannak.

A fejlesztő további újdonságokat ígér, mint például feltöltés, fájlok megnyitása, mappák és feltöltések kezelése, kapcsolatok, mappa szinkronizálás, kamera képek automatikus feltöltése, fiók részletek, stb. A fejlesztést tehát komolyan veszi, és Dotcom úr helyében mi nem nehezítenénk meg emberünk dolgát, hanem inkább segítenénk, hiszen a közös cél egy jó és minőségi alkalmazás. (Kim maga is ígért mobil appokat, de pontos dátum a megjelenésre egyelőre nincs).

A Mega Manager-t tehát érdemes megnézni, ha tudunk hibáról, jelezzük a fejlesztőnek, és reménykedjünk, hogy még holnap is működni fog, hiszen hasznos kis alkalmazásról van szó, amely jelenleg igenis hiánypótló.

Letöltés: https://play.google.com/store/apps/details?id=dk.alxb.megamanager

 

Hasonló cikkek

Szólj hozzá