Home Hardver Ime a Nexus 4

A  Carphone Warehouse (brit mobilkereskedő) hibájából 2 nappal a premier előtt szinte minden kiderült a Google új referenciatelefonjáról, a Nexus 4-ről. Az oldalt persze eltávolították, de hiába, az interneten azonnal eltterjedtek az információk. 

Persze a megszerzett adatok javarészt már rendelkezésünkre álltak, csak nem voltak megerősítve ilyen szinten. Azt már szinte mindenki biztosra vette hónapokkal ezelőtt is, hogy a telefont ismét egy új gyártó fogja készíteni. Idén a Google választása a kicsit döcögő LG-re esett.

A Nexus 4 alapjait az LG Optimus G adja. A készüléknek 4,7 hüvelykes, 1280*768 pixel felbontású kijelzője lesz, és szinte kötelezően négymagos, 1,5 GHz-es Snapdragon S4 processzor fogja hajtani. Az erős CPU mellé sok memória dukál, így a 2 gigabájt RAM is magától értendő már ebben a kategóriában. Extraként megemlíthető még az NFC chip. Ami kicsit beárnyékolhatja az örömünket, hogy a hírek szerint a készülék belső tárhelye mindösszesen 8 GB lesz, ami a manapság elterjedt nagyobb méretű 3D játékoknak köszönhetően már szűknek bizonyulhat, főleg úgy, hogy SD kártyával sem lehet bővíteni. Többen valószínűsítik azonban, hogy lesz egy 16GB-os verzió is a Nexus 4-ből.

A készüléken debütál az Android 4.2, ami  a Jelly Bean továbbfejlesztett változata, tehát nem lesz újabb kódnév.

Hasonló cikkek

Szólj hozzá