Home Hardver Ilyen lenne a Nexus 10?

Már csak pár nap van a Google rendezvényéig, ahol az eddigi hírek alapján több hardver is debütálhat. Az új Nexus telefon mellett sokan biztosra veszik egy új táblagép érkezését is, ami a nagyobb kijelzőjű tabletek piacát forgathatja fel, ahogy tette azt korábban a kisebbeknél a Nexus 7.

A készülékről készült képek alapján valószínűsíthető, hogy a 10 hüvelykes eszközt a Samsung fogja majd gyártani. (Míg a Nexus 7-et ugye az Asus készítette.) A hardver a hírek szerint meg fog egyezni a szintén Samsung által gyártott Series 3 Chromebookéval. Ez pedig egy Exynos 5250 lapkakészlet, amelyben egy kétmagos, 1,7 GHz órajelű Cortex-A15 processzor és egy Mali-T604 grafikus gyorsító lapul. Ezek mellett 2 GB RAM és 16 GB beépített tárhely található.

Bővítési lehetőségről egyelőre nincs szó, de ha visszanézzük az eddigi Nexus modelleket inkább az a valószínűbb, hogy nem. A kijelző 10,1 hüvelykes képátlójú, felbontása 2560 x 1600 képpont.

  

A hátsó traktus, a LED vakuval és az 5 megapixeles kamerával.

A meg nem erősített információk már csak 2 napig tartják izgalomban a Nexus fanokat, hiszen hétfőn a Google rendezvényén valószínűleg lehull a lepel a gépekről.

Hasonló cikkek
1 hozzászólás to this post
  1. Csúnya! A Samsung megint ezt a gagyi hatású műanyagot választotta, ami már a Galaxy S3-nál sem tetszett… Érdekes, az ASUS bír fémburkolatú tabletet készíteni…

Szólj hozzá