Home Hardver Bejelentette a Nokia a Lumia 510-et

A Nokia bejelentette a Lumia sorozat újabb, korábban már megismert típusát, az 510-et. Az 510 az eggyel nagyobb testvér, 610-es sikerét próbálja meg, ha lehet, tovább bővíteni.

Az ilyen alacsony árazású telefonokkal próbálja, úgy látszik, a Nokia az okostelefon ágazatát egy kicsit feljebb húzni. Sajnos van honnan, hiszen az évek alatt szinte elolvadt a cég ezen a területen. A Windows Phone rendszerekkel viszont már majdnem a teljes árpalettát le tudják fedni.

Amint azt már említettük, az 510-es egy alacsony árfekvésű modell, amely a WP 7.5-ös vonalat erősíti, tehát nem a hamarosan megjelenő WP8-at. Az új operációs rendszer nem is futna a készüléken, hiszen a telefon hardvere nagyon szerény: 256MB RAM, egy magos CPU, valószínűleg 800 Mhz környékén, 4GB belső tárhely, 5 megapixeles kamera, 1300 mAh-es akkumulátor, és ami egy kicsit előremozdulás, az a kijelző mérete, hiszen 4 hüvelykes, 800 x 480 pixeles az 510-es képernyője.

A telefon kezdő ára valahol 200 USD környékén lesz, ami átszámítva 40 ezer forint. Ezért egy, bár gyenge hardverrel felszerelt, „elavult operációs rendszert” futtató telefont kapunk, ne feledjük, hogy a Windows Phone 7.5-öt a Nokia rengeteg extra szoftverrel támogatja. Elég, ha csak a navigációra gondolunk. Így már mindjárt jobban megéri elgondolkozni annak, aki nem akarja évekre elkötelezni magát a szolgáltatónál, vagy ódzkodik a számlás fizetési megoldástól. Az első hírek alapján egyébként Európában és Észak-Amerikában hivatalosan nem fogják forgalmazni a telefont, inkább a latin és az ázsiai piacokon próbálják értékesíteni.

 

Hasonló cikkek

Szólj hozzá